UA-71684250-1
Salut, iti poti crea un cont nou sau te poti autentifica.
Romana Français
Cosul tau este gol!

Sugestii Asociere vinuri cu mancare

Va propunem Chablis Grand Cru Les Clos, Domeniul Long- Depaquit care va fi acompaniat de o reteta apetisanta de foie gras tras la tigaie.
 
Acest Chablis Grand Cru are o culoare galbena stralucitoare cu reflexe aurii frumoase. Mirosul de note florale delicate cu un indiciu de fructe uscate. La gust structura este plina si matasoasa, avand un final lung si teribil de expresiv.
Ocupand un loc important in gastronomia franceza, ficatul de rata tras la tigaie (foie gras poêlée) este un fel de mancare delicios care va sublima prin gustul dulce al perelor caramelizate si imbunatatita cu putin otet balsamic.
 
Va dorim o degustare placuta si pofta buna!
 
Chablis Grand Cru les Clos, Domeniul Long-Depaquit.
Servit cu ficat de rata crud tras la tigaie (foie gras poêlée) cu pere caramelizate si sos balsamic.
Ingrediente : 4 bucati de ficat de rata crud, 1 para coapta (tip Conference), 1 lingura de miere, 5 cl de otet balsamic.
Pentru 4 persoane, pregatire 10 min, gatire 5 minute.
 
1. Pe o farfurie intinsa asezati ficatul de rata. Dati-l prin faina usor pe fiecare parte.
2. Decojiti para, taiati-o in patru pentru a-i scoate samburii. Taiati felii pe lungime (nu foarte subtiri deoarece se rup la gatire)
3. Intr-o tigaie incalziti mierea. Cand aceasta incepe sa faca spuma adaugati feliile de para. Lasati sa prinda culoare maro, cate un minut pe fiecare parte. Adaugati otetul balsamic si continuati fierberea la foc incet.
4. Intr-o tigaie foarte incinsa prajiti ficatul de rata (fara grasime), 1 minut pe fiecare parte. Adaugati sare, piper. Pentru a inlatura excesul de grasime puneti ficatul de rata sa se scurga pe o hartie absorbanta.
5. Pe farfurie asezati feliile de pere, in mijlocul lor ficatul de rata. Acoperiti cu cateva linguri cu sosul in care s-a pregatit para.